|
 |
REINKARNACIJA |
 |
Posted: Tue Feb 21, 2006 8:54 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
Evo da vidimo rasprave na temu reinkarnacije
Reinkarnacija znači najjednostavnije rečeno seljenje duše(ili svijesti il kako god želite to nazvati) u drugo tijelo nakon završetka jednog života...što znači da bismo prema tome bili besmrtni...i sad duša prilikom seljenje u drugo tijelo zaboravlja prošli život stoga se ne sjećamo ničeg...al pod određenim okolnostima tih prošlih života se može sjetiti...e sad tu teoriju možete gledati sa religijskog i nereligijskog stajališta...mnogi ateisti zapravo vjeruju u tu stvar reinkrnacije...
koga zanimaju činjenice nek se javi  _________________
Vječnost je beskonačnost. Beskonačnost je vječna.
|
|
 |
|
|
 |
Re: REINKARNACIJA |
 |
Posted: Tue Feb 21, 2006 9:12 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
| Andromeda wrote: | Evo da vidimo rasprave na temu reinkarnacije
Reinkarnacija znači najjednostavnije rečeno seljenje duše(ili svijesti il kako god želite to nazvati) u drugo tijelo nakon završetka jednog života...što znači da bismo prema tome bili besmrtni...i sad duša prilikom seljenje u drugo tijelo zaboravlja prošli život stoga se ne sjećamo ničeg...al pod određenim okolnostima tih prošlih života se može sjetiti...e sad tu teoriju možete gledati sa religijskog i nereligijskog stajališta...mnogi ateisti zapravo vjeruju u tu stvar reinkrnacije...
koga zanimaju činjenice nek se javi  | mene zanimaju činjenice, iako znam nekoliko slučajeva _________________

|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Tue Feb 21, 2006 9:19 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
daklem...
činjenice
postoje ljudi koji se navodno sjećaju prošlih života...i točno opišu gdje su živjeli što su radili itd..tako ima jedan slučaj ženske koju su u jednom razdoblju života(oko nekih 30.godina je imala) počele hvatati glavobolje i gubila se-nešt kao nesvjestica...i pri tom su joj se javljali prizori u kojemu je ona neka djevojčica i živi u dobu od prije nekih stotinjak godina...uglavnom vidjela je mjesto u kojem je živjela...a s vremenom je počela sretati ljude koje je prepoznavala kao osobe iz njezinog tog prošlog života(aka roditelji il prijatelji)...svi su se podvrgnuli regresiji iii sjetili se istih detalja...
činjenica dva-postoje djeca koja ne progove jezikom kojeg pričaju njihovi roditelji i okolina oko njih već nekim sasvim desetim-npr ja živim u hrv i svi oko mene pričaju hrv,a ja progovorim japanski...
činjenica tri-budizam za svoju osnovu ima reinkarnaciju...on točno opisuje put šta se sve dešava kad čovjek umre...kog zanima nek traži...i nisu budalaštine...stvarno zvuči kao činjenica...
.
.
.dalje mi se u ovom trenutku ne da...ak zanima još koga nek se javi za dalje...pretpostavljam da ćeš to bit ti kajo _________________
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Tue Feb 21, 2006 9:33 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
| Andromeda wrote: | daklem...
činjenice
postoje ljudi koji se navodno sjećaju prošlih života...i točno opišu gdje su živjeli što su radili itd..tako ima jedan slučaj ženske koju su u jednom razdoblju života(oko nekih 30.godina je imala) počele hvatati glavobolje i gubila se-nešt kao nesvjestica...i pri tom su joj se javljali prizori u kojemu je ona neka djevojčica i živi u dobu od prije nekih stotinjak godina...uglavnom vidjela je mjesto u kojem je živjela...a s vremenom je počela sretati ljude koje je prepoznavala kao osobe iz njezinog tog prošlog života(aka roditelji il prijatelji)...svi su se podvrgnuli regresiji iii sjetili se istih detalja...
činjenica dva-postoje djeca koja ne progove jezikom kojeg pričaju njihovi roditelji i okolina oko njih već nekim sasvim desetim-npr ja živim u hrv i svi oko mene pričaju hrv,a ja progovorim japanski...
činjenica tri-budizam za svoju osnovu ima reinkarnaciju...on točno opisuje put šta se sve dešava kad čovjek umre...kog zanima nek traži...i nisu budalaštine...stvarno zvuči kao činjenica...
.
.
.dalje mi se u ovom trenutku ne da...ak zanima još koga nek se javi za dalje...pretpostavljam da ćeš to bit ti kajo | ne zanima me dalje, već sam imao uvid u to, ima jedna dobra knjiga "Savršena pitanja, savršeni odgovori" _________________

|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Tue Feb 21, 2006 9:48 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
pa daj neko pitanje...nešto...ne mog ja u prazno lupat i šta mi padne napamet...treba poticaj _________________
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Wed Feb 22, 2006 10:20 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
baš zanimljivo... ... ... .... nemam još komentar na to, ali daj nabaci još koju činjenicu _________________ raspadate se jadnici...
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Wed Feb 22, 2006 10:21 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
| tessa wrote: | | baš zanimljivo... ... ... .... nemam još komentar na to, ali daj nabaci još koju činjenicu |
a ima dosta...ajde prvo ono iskomentirajte...dajte svoje teorije...mišljenja...pa neću ja sve da pišem,a onda vi dođete i napište samo: da-ne _________________
|
|
 |
|
|
 |
Indeed |
 |
Posted: Sat Feb 25, 2006 11:20 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
Pa dobre činjenice.
Ja i od prije mislim da je reinkarnacija moguća.Dakle odgovor je da.
Kako sam pesimist odmah mislim što bi se dogodilo da netko to počne pomnije istraživati i da postane besmrtan.To zvuči dobro,ali bi nam nakon nekog vremena postalo dosadno jer smo sve isprobali zar ne ?
Dakle koliko god to dobro zvučalo mislim da je otkrivanje tajni reinkarnacije ako postoji loša stvar. _________________ And I think its alright
that I do what I like
cus thats the way I wanna live...
Green Day
|
|
 |
|
|
 |
Re: Indeed |
 |
Posted: Sat Feb 25, 2006 11:22 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
| Len Tao wrote: | Pa dobre činjenice.
Ja i od prije mislim da je reinkarnacija moguća.Dakle odgovor je da.
Kako sam pesimist odmah mislim što bi se dogodilo da netko to počne pomnije istraživati i da postane besmrtan.To zvuči dobro,ali bi nam nakon nekog vremena postalo dosadno jer smo sve isprobali zar ne ?
Dakle koliko god to dobro zvučalo mislim da je otkrivanje tajni reinkarnacije ako postoji loša stvar. |
ne znam zašto bi bila loša stvar...baš nasuprot...mnogo više naučiš i saznaš...i možeš se popet na višu razinu....a ne svaki život živjeti jedno te isto...e to je bome dosadno...a kad se popneš na dovoljno visoku razinu...tko zna.... _________________
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
Posted: Sun Feb 26, 2006 9:13 pm |
|
|
| Message |
|
|
|
| Len Tao wrote: | | To zvuči dobro,ali bi nam nakon nekog vremena postalo dosadno jer smo sve isprobali zar ne ? | Ne. Svakih 5 godina udvostruči se znanost, to dokazuje činjenicu da ti nikad ne može biti dosadno ako se za to pobrineš _________________

|
|
 |
|
|
|